Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Nouă zile de la prăbușirea…

Nouă zile de la prăbușirea elicopterului SMURD: familiile salvatorilor au adus flori și lumânări

dse.md

La nouă zile de la prăbușirea elicopterului SMURD în apropierea satului Haragâș, Cantemir, când toți cei patru membri ai echipajului au decedat, familiile, colegii și prietenii  acestora au participat la o slujbă de pomenire la locul accidentului. Mai mult de 50 de persoane s-au adunat în pădurea de lângă localitate pentru a cinsti memoria medicului Mihaela Dumea, asistentului medical Gabriel Sandu, comandorului Doru Gavril și copilotului Voicu Șocae.

Un sobor de preoți au oficiat o slujbă de pomenire la locul unde s-a produs catastrofa aviatică, ulterior, au fost aprinse lumânări și rostite mesaje de păreri de rău în memoria salvatorilor decedați la datorie, de recunoștință pentru viețile omenești salvate cu prețul propriilor vieți.

Cei patru sal­va­tori ai Ser­vi­ci­u­lui Mobil de Urgență, Rea­ni­mare și Des­car­ce­rare (SMURD) Iași au dece­dat la doi iunie curent, după ce eli­cop­te­rul s-a pră­bu­șit în raio­nul Can­te­mir. Salvatorii se îndrep­tau spre Cahul pen­tru a pre­lua un cetă­țean ame­ri­can și a-l trans­porta la Chi­și­nău. Asta după ce echi­pa­jul a trans­por­tat o pacientă de 85 de ani de la spi­ta­lul raio­nal Vul­că­nești la Spi­ta­lul de Urgență din Capi­tală. O echipă de 35 de experți ai Minis­te­ru­lui de Interne din Româ­nia au cercetat locul acci­den­tu­lui pen­tru a  face inves­ti­ga­ții teh­nice, iar Pro­cu­ra­tura Gene­rală a R. Mol­dova a des­chis o anchetă în acest caz. Se iau în cal­cul trei ipo­teze: defe­cţiune tehnică a eli­cop­te­ru­lui sau eroare umană în pilo­ta­rea apa­ra­tu­lui de zbor.

Foto: dse.md

dse.md

dse.md