Principală  —  IMPORTANTE   —   Noile tarife pentru serviciile de…

Noile tarife pentru serviciile de alimentare cu apă și canalizare, publicate în Monitorul Oficial

Sursa foto: radiobrasovfm.ro

Începând de vineri, 13 ianuarie, consumatorii casnici din municipiul Chișinău vor achita în total 15,3 lei/m3 pentru serviciile de serviciile de apă și canalizare, cu circa 4,6 lei mai mult decât plăteau până în prezent. Noile tarife aprobate de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au fost publicate în Monitorul Oficial al R. Moldova.

Astfel, consumatorii casnici din capitală vor plăti 11,12 lei/m3 pentru serviciul public de alimentare cu apă potabilă și 4,18 lei/m3 pentru serviciul public de canalizare și de epurare a apelor uzate prestat de S.A. „Apă-Canal Chișinău”.

Anterior, reprezentanții S.A. „Apă-Canal Chișinău” au solicitat Consiliului Municipal Chișinău (CMC) să suspende procesul de înregistrare a deciziei, din 25 noiembrie 2022, prin care au fost majorate tarifele provizorii pentru serviciul public de alimentare cu apă și canalizare, pe motiv că „atunci când au fost prezentate calculele pentru aprobarea tarifului, în vigoare era un tarif la energia electrică, însă pe parcurs acesta s-a modificat”. Informația a fost oferită Ziarului de Gardă de către viceprimara municipiului Chișinău, Irina Gutnic, după ce în spațiul public a fost publicată solicitarea S.A. „Apă-Canal Chișinău”.

Potrivit lui Gutnic, la finele lunii decembrie, S.A. „Apă-Canal Chișinău” a depus o nouă solicitare la ANRE pentru ca autoritatea publică centrală de reglementare și monitorizare a sectoarelor din domeniul energetic din R. Moldova să avizeze un tarif în jur de 22 de lei pentru apă și canalizare.

Pe 10 ianuarie 2023, ANRE a aprobat tarife noi pentru furnizarea și prestarea serviciului public de alimentare cu apă, de canalizare și de epurare a apelor uzate de către S.A. „Apă-Canal Chișinău”.

Consumatorii din capitală vor achita peste 15 lei pentru serviciile de alimentare cu apă și de canalizare. ANRE a aprobat noile tarife