Principală  —  IMPORTANTE   —   Noi percheziții la fostul șef…

Noi percheziții la fostul șef adjunct al Procuraturii Generale în cadrul unui dosar pe faptul spălării banilor

ACTUALIZAREA ȘTIRII ÎN PARTEA DE JOS A MATERIALULUI

Procurorii anticorupție informează despre noi percheziții cu referire la evoluția investigațiilor privind cauza penală de învinuire în care Ruslan Popov, fostul șef adjunct al Procuraturii Generale (PG), este cercetat pentru un nou dosar pe spălare a banilor, informează serviciul de presă al PG.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, instituția va oferi mai multe detalii „după finalizarea acțiunilor de urmărire penală planificate”.

Anterior, potrivit PA, de la începerea anchetei, au fost efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigație care au drept scop cercetarea completă și obiectivă a circumstanțelor cazului.

La 28 martie curent, adjunctul suspendat al procurorului general suspendat Ruslan Popov, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, a fost demis din funcție. Un ordin în acest sens a fost semnat la 28 martie de către procurorul general interimar Dumitru Robu. Detalii aici.

Tot la 28 martie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a prelungit măsura preventivă sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 60 zile, în privința lui Ruslan Popov.

UPDATE: „Procuratura Anticorupție, informează că, pe parcursul zilei de astăzi 07 mai, au fost efectuate percheziții la domiciliul unui fost adjunct al Procurorului General suspendat, precum şi la domiciliul unui complice al acestuia, vizaţi în cadrul unui dosar de spălarea banilor, săvârşite în proporţii deosebit de mari”, se anunță într-o postare oficială a PA pe pagina de Facebook.

„Menţionăm că, fostul Adjunct al Procurorului General suspendat este suspectat de faptul tăinuirii şi deghizării naturii, originii, dar şi deplasării proprietăţii reale a unui bun imobil, aflat în centrul capitalei, pe care îl deţinea în calitate de beneficiar efectiv”, se reiterează în mesaj.