Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Noi detalii despre beneficiarii din…

Noi detalii despre beneficiarii din Centrele de plasament pentru persoanele cu dizabilități infectați cu COVID-19: La Brânzeni toți pacienții s-au vindecat de coronavirus

267 de beneficiari din cadrul a trei Centre de plasament pentru persoane cu dizabilități din Republica Moldova au fost testați pozitiv cu COVID-19. Dintre aceștia, 214 s-au vindecat, iar 53 încă se tratează de noul coronavirus. Datele au fost prezentate de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

La Centrul de plasament pentru persoane cu dizabilități din satul Bădiceni, raionul Soroca, din 122 beneficiari, testați pozitiv la COVID-19, 38 de persoane sunt internate în spital, iar 83 de beneficiari urmează tratamentul, în cadrul Centrului.

La Centrul de plasament temporar al persoanelor cu dizabilități de la Cocieri, raionul Dubăsari, din totalul de 74 de beneficiari testați pozitiv la COVID-19, 14 beneficiari confirmați pozitiv, urmează tratament în Spitalul Clinic de Psihiatrie din mun. Chișinău, 60 de beneficiari s-au vindecat.

Centrul de plasament temporar pentru persoanele cu dizabilități Brânzeni nu are persoane testate pozitiv la COVID-19. Cei 71 de beneficiari testați pozitiv s-au vindecat și au revenit în instituție.

În Republica Moldova, bilanțul total al infectărilor a ajuns la 7 305, dintre care 3 154 sunt active. Până la ora actuală, 3 884 persoane au fost tratate și 267 au decedat din cauza infecției COVID-19.