Principală  —  IMPORTANTE   —   După Brînzeni, avem încă un…

După Brînzeni, avem încă un focar de infecție cu Covid-19 la un Centru de Plasament pentru persoane cu dizabilități din Cocieri, Dubăsari. Detalii

Este focar de infecție cu noul coronavirus la Centrul de Plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din localitatea Cocieri, Dubăsari. Până acum au fost testați pozitiv pentru Covid-19 cel puțin 8 beneficiari și 3 angajați din cadrul instituției.

După situația din localitatea Brînzeni, Edineț, vineri, 24 aprilie, ministra Sănătății anunță că un nou focar de infecție cu Covid-19 s-a format la un Centru de Plasament pentru persoane cu dizabilități din satul Cocieri, Dubăsari.

Virusul a fost adus în Centru de unul dintre angajați, susțin autoritățile de la Chișinău.

„Avem un focar și este vorba despre Centrul de Plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din satul Cocieri, Dubăsari. Este vorba despre o sursă din exterior, un angajat. Până la momentul actual avem confirmați 8 beneficiari și 3 angajați. Astăzi, pe parcursul zilei au fost deja prelevate probe. Vor fi testați 40 de angajați, adica toți angajații din cadrul centrului și 58 de beneficiari”, a declarat ministra Sănătății Viorica Dumbrăvean.

Acum două zile, ZdG a primit un mesaj pe adresa redacției, prin care am fost informați despre situația din cadrul Centrului de la Cocieri.

Astfel, marți, 21 aprilie, ZdG i-a contactat pe responsabilii din cadrul Centrului vizat, iar atunci aceștia ne-au comunicat că nu au nicio persoană infectată și niciun focar de infecție cu Covid-19 în cadrul instituției, iar mai multe detalii nu ne pot oferi. Astăzi, 24 aprilie, nu ne-a mai răspuns nimeni la telefon.

ZdG a scris anterior despre focarul de infecție care s-a format la Internatul de Psihoneurologie din Brînzeni, Edineț, unde cel puțin 73 de beneficiari au fost testați pozitiv la Covid-19 – situație similară cu cea de acum de la Centrul de Plasament din Cocieri.

Ulterior, autoritățile de la Chișinău au anunțat despre focarul de infecție cu Covid-19 din Brînzeni și au instituit regim de carantină totală în întreaga localitate. Decizia autorităților de a institui regim de carantină a venit la aproape o săptămână după ce Ziarul de Gardă a scris despre situația grava din cadrul internatului Psihoneurologic din Brînzeni.