Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Mitropolitul Vladimir a fost decorat…

Mitropolitul Vladimir a fost decorat de Putin cu „Ordinul Prieteniei”

Foto: mitropolia.md

Mitropolitul Vladimir a fost decorat de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, cu „Ordinul Prieteniei”. Înmânarea distincției a avut loc în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Kremlin, la 23 mai.

Potrivit unui comunicat de presă al Mitropoliei, în cadrul ceremoniei au primit distincții de stat mai multe personalități din Federația Rusă, dar și mai mulți cetățeni străini – din domeniul educației, sănătății, sportului, piloți-cosmonauți, savanți, artiști, dar lucrători din ramura industriei și agriculturii.

„Permiteți să vă mulțumesc pentru înalta distincție de stat a Federației Ruse, oferită mie pentru cei 45 de ani de slujire, aș putea spune internațională, deoarece am slujit în Rusia, Ucraina și deja de 30 de ani slujesc în Republica Moldova. Mă voi stărui și de acum încolo să muncesc cu dedicație întru slava Sfintei Biserici Ortodoxe și poporului binecredincios”, a spus Mitropolitul Vladimir în cadrul ceremoniei.

Pe site-ul oficial al președintelui Federației Ruse a fost publicată lista persoanelor care au primit distincții de stat. Printre aceștia se numără și Mitropolitul Vladimir (pe nume Nicolae Cantarean), care este prezentat ca și cetățean al Federației Ruse.

Mitropolitul Vladimir a fost decorat și anul trecut de către președintele Federației Ruse, exact cu același ordin cu care a fost decorat și în acest an.

Despre mitropolitul Vladimir, pe numele său de mirean Nicolae CantareanZdg a scris anterior că a încălcat din regulile bisericești, implicând iar biserica în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016, după ce și-a anunțat practic susținerea pentru candidatul pro-rus, Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova, numindu-l, în fața altarului, ”domnul președinte Dodon”.

Mitropolitul Vladimir a mai apărut în ipostaze „nemitropolicești” cu Nelli Tcaciuc, despre care ar fi menționat că este rudă.

Potrivit canoanelor bisericești, Mitropolitul nu are dreptul să se căsătorească, să aibă copii sau „relații trupești”. Acesta trebuie să ducă un mod de viață smerit.

Foto: mitropolia.md