Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ministerul Muncii: „A început plata…

Ministerul Muncii: „A început plata ajutorului financiar de urgență, acordat în baza Memorandumului cu agențiile ONU”

Sursa: moldova.org

Ministerul Muncii și Protecției Sociale informează că zeci de mii de familii vulnerabile din R. Moldova vor beneficia de asistență financiară de urgență, acordată în baza Memorandumului de înțelegere semnat la sfârșitul anului trecut cu agențiile ONU. Din 27 ianuarie, a început plata ajutorului financiar de urgență, achitat din sursele Programului Alimentar Mondial (PAM).

Partenerii au decis extinderea programului de la 6 la 7 luni, precum și a numărului de beneficiari. Pe lângă cei 39 926 de beneficiari inițiali, vor fi incluse în program încă 16 mii de persoane vulnerabile, numărul total al acestora ajungând la aproape 56 mii.

Beneficiarii din lista adițională vor fi evaluați de comisiile locale, conform criteriilor stabilite și își vor primi banii odată cu încheierea procesului de verificare și aprobare.

„Suportul financiar va fi acordat sub formă de plată unică, în valoare de 4 900 de lei, prin intermediul Poștei Moldovei și a altor prestatori de servicii de plată, care operează cu Western Union”, menționează Ministerul Muncii.

Beneficiarii vor fi anunțați despre posibilitatea ridicării suportului financiar prin intermediul mesajelor telefonice scurte (sms), în termen de 15 zile de la data primirii notificării.