Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ministerul Educaţiei lansează un program…

Ministerul Educaţiei lansează un program de investiții de 24,7 milioane de euro: mai multe instituții de învățământ superior din țară vor primi finanțare în cadrul unui proiect implementat cu suportul Băncii Mondiale

Foto: Digi 24

Ministerul Educaţiei şi Cercetării lansează un program de investiții în valoare de 24,7 milioane de euro pentru instituțiile de învățământ superior din țară. Mai multe universități și colegii din țară vor primi finanțare în cadrul proiectului Învățământul Superior din Moldova, implementat cu suportul Băncii Mondiale.

Instituțiile beneficiare vor fi selectate în bază de concurs. Sunt eligibile instituțiile de învățământ superior publice și colegiile pedagogice care pregătesc specialiști în domeniile: știinţe ale educaţiei, inginerie şi activităţi inginereşti, tehnologii ale informaţiei şi comunicaţiilor şi sănătate. Valoarea totală a programului este de 24,7 mln. de euro, iar banii vor putea fi utilizați pentru modernizarea și dotarea sălilor de studii, laboratoarelor și centrelor de cercetare. 

Fiecare dintre instituțiile de învățământ superior eligibile va putea beneficia de maxim 2,15 milioane de euro, iar fiecare colegiu pedagogic eligibil – de maxim 900 mii euro. În rezultatul concursului de finanțare vor beneficia nouă instituții de învățământ superior și șase colegii pedagogice care pregătesc specialiști în domeniile eligibile pentru acest proiect. Universitățile și colegiile pot depune formularul de concurs până pe 13 decembrie curent.

Proiectul Învățământul Superior din Moldova a fost lansat în 2020 și prevede intervenții sistemice pentru îmbunătățirea calității, finanțării și managementului învățământului superior. Proiectul se va încheia în 2025, valoarea creditului acordat de Banca Mondială pentru realizarea acestuia fiind 35,7 milioane de euro.