Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministerul de Externe anunță că…

Ministerul de Externe anunță că Ambasada R. Moldova la Tel-Aviv activează în regim normal

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că Ambasada R. Moldova la Tel-Aviv activează în regim normal. Astfel, este menținut programul obișnuit de acordare a serviciilor consulare cetățenilor moldoveni stabiliți în această țară. Totodată, este activă linia telefonică pentru situații excepționale, unde echipa ambasadei oferă consultații conaționalilor, susțin reprezentanții instituției.

„Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene urmăreşte cu profundă îngrijorare deteriorarea situaţiei de securitate în Orientul Mijlociu. Este menținut programul obișnuit de acordare a serviciilor consulare cetățenilor moldoveni stabiliți în această țară. Concomitent este activă linia telefonică pentru situații excepționale, unde echipa ambasadei oferă consultații conaționalilor. Numărul de urgență este: +97237770544”, se arată într-o notă informativă a instituției.

Potrivit responsabililor din cadrul Ministerului de Externe, la moment, nu există informații despre cetățeni ai R. Moldova afectați în urma bombardamentelor.

„În legătură cu lansarea  masivă a rachetelor asupra orașelor israeliene, care au avut loc pe parcursul zilei de ieri și în dimineața zilei de astăzi, se reiterează recomandarea în adresa cetățenilor moldoveni stabiliți în statul Israel să urmărească și să urmeze cu strictețe directivele de securitate anunțate de către autoritățile din această țară”, se mai arată în nota informativă.

Anterior, Ambasada R. Moldova în statul Israel a recomandat cetățenilor moldoveni să urmărească cu strictețe directivele de securitate, anunțate de autoritățile israeliene. Se întâmplă după ce, în ultimele două zile, ostilitățile dintre Israel și Hamas s-au intensificat, cel puțin 35 de oameni au fost uciși în Fîșia Gaza și cinci în Israel.

Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene în Fâșia Gaza, în timp ce grupul islamist și alți militanți palestinieni au tras mai multe baraje de rachete la Tel Aviv și Beersheba. O clădire rezidențială cu mai multe etaje din Fâșia Gaza s-a prăbușit, iar alta a fost puternic avariată după ce au fost lovite în mod repetat de atacurile aeriene israeliene.

Israelul a declarat că avioanele sale au ucis mai mulți lideri ai serviciilor de informații Hamas.

Citește și: