Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ 35 de persoane, printre…

VIDEO 35 de persoane, printre care zece copii din Fâșia Gaza și cinci oameni din Israel, au fost uciși. Guvernul de la Tel Aviv a declarat stare de urgenţă în oraşul Lod

Ostilitățile dintre Israel și Hamas s-au intensificat, cel puțin 35 de oameni au fost uciși în Fîșia Gaza și cinci în Israel, în cele mai intense schimburi aeriene din ultimii, scrie Reuters.

Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene în Fâșia Gaza, în timp ce grupul islamist și alți militanți palestinieni au tras mai multe baraje de rachete la Tel Aviv și Beersheba.

O clădire rezidențială cu mai multe etaje din Fâșia Gaza s-a prăbușit, iar alta a fost puternic avariată după ce au fost lovite în mod repetat de atacurile aeriene israeliene.

Israelul a declarat că avioanele sale au ucis mai mulți lideri ai serviciilor de informații Hamas.

A fost cea mai grea ofensivă dintre Israel și Hamas de la un război din 2014 în Gaza și a determinat îngrijorarea internațională că situația ar putea scăpa de sub control.

Trimisul de pace al ONU pentru Orientul Mijlociu, Tor Wennesland a scris pe Twitter:

„Opriți imediat focul. Ne intensificăm spre un război pe scară largă. (…) Costul războiului în Gaza este devastator și este plătit de oamenii obișnuiți. ONU lucrează cu toate părțile pentru a restabili calmul. Opriți violența acum”.

În orașul, cu o populație mixtă evreiască și arabă, Lod, lângă Tel Aviv, două persoane au fost ucise după ce o rachetă a lovit un vehicul din zonă. Lod și alte orașe mixte au fost cuprinse de demonstații furioase legate de violența și tensiunile din Gaza, Ierusalim.

Știrea se actualizează…