Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ministerul Apărării: „În ultimele 24…

Ministerul Apărării: „În ultimele 24 de ore, structurile responsabile din cadrul instituției nu au detectat încălcări ale spațiului aerian al R. Moldova”

Foto simbol

Ministerul Apărării neagă informațiile apărute marți, 11 octombrie, în spațiul public potrivit cărora „cel puțin o rachetă rusească a intrat în spațiul aerian al R. Moldova”.

„În ultimele 24 de ore, structurile responsabile din cadrul instituției nu au detectat încălcări ale spațiului aerian al țării noastre. Ministerul Apărării va informa societatea, în mod oficial, dacă asemenea cazuri vor fi raportate”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării.

Totodată, autoritățile însemnă cetățenii să se informeze „din surse sigure, credibile și să nu să se lase manipulați de falsuri lansate în mediul online”.

Ministerul Apărării a informat că luni, 10 octombrie, între orele 8:33-9:02, structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al R. Moldova, în contextul atacurilor aeriene rusești din această dimineață asupra mai multor orașe din Ucraina,

Potrivit Ministerului Apărării, țintele respective au parcurs următoarele direcții:

1. Localitățile Ciornaia -Moghilev Podolsk (Ucraina) – Rîbnița – Soroca – Moghilev Podolsk.

2. Ciornaia – Voronovka (Ucraina) – Rîbnița – Rudi (Soroca)

3. Ciornaia (Ucraina) – s. Popencu (Republica Moldova) – Cineșcăuți (Florești) – în direcția Ucrainei.

Aceste ținte au fost confirmate, inclusiv de structuri responsabile din Ministerul Apărării Naționale al României și al Ucrainei, subliniază autoritățile de la Chișinău. Totodată, țintele au fost observate de sistemele de monitorizare ale Întreprinderii de Stat pentru Utilizarea Spațiului Aerian și Deservirea Traficului Aerian „MOLDATSA”.

„Țintele prezentau pericol pentru infrastructura R. Moldova și, în special, pentru aeronavele civile care survolează spațiul aerian al țării”, precizează Ministerul.

Ministerul Apărării mai menționează că, în colaborare cu structurile responsabile din țară, monitorizează atent situația în regiune, și condamnă ferm atacurile armatei ruse asupra orașelor din Ucraina, soldate cu victime.