Principală  —  IMPORTANTE   —   Mesajul transmis de noul director…

Mesajul transmis de noul director al Centrului Național Anticorupție, la prima întâlnire cu angajații CNA

Iulian Rusu, noul director al Centrului Național Anticorupție (CNA) a fost prezentat luni, 7 februarie, efectivului CNA.

Directorul Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu, a fost prezentat, în această dimineață, efectivului CNA. Noul conducător a intrat, de luni, în funcție pentru un mandat de 5 ani.

În adresarea sa către corpul de comandă, directorul CNA a menționat că instituția, pe care o va conduce, trebuie să demonstreze „că merită resursele investite de stat în menținerea ei”.

„Sunt sigur că Centrul Național Anticorupție are potențial, iar acest potențial trebuie dezvoltat. Urmează să ne concentrăm pe combaterea marii corupții și să curmăm, inclusiv, cazurile de lipsă de integritate din interior. Ne așteaptă bătălii mari, iar profesionalismul și integritatea trebuie puse în capul mesei”, a spus Iulian Rusu.  

Prezent la evenimentul de învestire, preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat că „atât legislativul, cât și întreaga societate au o miză foarte mare pe instituțiile statului, deoarece, până în prezent, încrederea în ele a rămas mult sub așteptări”.

„Impunitatea pentru cazurile de mare corupție are un efect demoralizator pentru oameni și acest efect a atins cote, care au afectat moralul cetățenilor. Vrem ca aceste lucruri să se schimbe, pentru că CNA are potențialul necesar să facă acest lucru. Parlamentul va susține toate eforturile instituției de a restabili încrederea oamenilor în faptul că statul acționează în interesul tuturor cetățenilor”, a menționat Igor Grosu.

Și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, prezent la evenimentul de inaugurare, a venit cu un mesaj pentru CNA.

„În calitate de reprezentant al Guvernului, vă asigur că vom sprijini instituția inclusiv pe dimensiunea de modificări legislative. Legat de viitorul CNA, trebuie să vă spun că urmează o analiză profundă a formulei de restructurare și reformare care va porni de la eficientizarea luptei cu corupția”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Iulian Rusu este al 8-lea director al Centrului Național Anticorupție.  Iulian Rusu, noul șef al CNA, a ocupat anterior funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției.

Iulian Rusu, noul director al Centrului Național Anticorupție (CNA), declară că deține în proprietate două apartamente, două automobile, iar pe parcursul anului 2020 a avut venituri oficiale de circa 1,2 milioane de lei din activitatea de la mai multe ONG-uri, atât din țară, cât și de peste hotare.

Iulian Rusu, noul director al CNA a depus declarația de avere și interese personale în octombrie 2021, la scurt timp după ce a fost numit secretar de stat la Ministerul Justiției.

CITIȚI și: Centrul Național Anticorupție are un nou director

Detalii aici: DOC/ Averea declarată și CV-ul noului director al CNA