Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Mesajul Secretarului General al Națiunilor…

Mesajul Secretarului General al Națiunilor Unite cu privire la Ziua Internaţională a Democraţiei

„Societatea civilă reprezintă oxigenul democraţiei. Vedem acest lucru în mod clar în democrațiile cele mai vibrante și stabile din lume, unde Guvernul și societatea civilă lucrează împreună pentru scopuri comune. Societatea civilă acționează ca un catalizator pentru progresul social și creșterea economică. Acesta joacă un rol critic în a face Guvernul responsabil, și ajută la reprezentarea diverselor interese ale populației, inclusiv ale grupurilor sale cele mai vulnerabile.

Rolul societății civile nu a fost niciodată mai important. În curând vom începe să punem în aplicare o nouă agendă de dezvoltare, care inspiră, agreată de toate guvernele lumii.

Cu toate acestea, constatăm că libertatea de acţiune a societăţii civile se diminuează – sau chiar dispare.

Un număr alarmant de guverne au adoptat restricții care limitează capacitatea ONG-urilor de a lucra, sau de a primi finanțare, sau ambele.

Acesta este motivul pentru care tema Zilei Internaționale a Democrației din acest an este spațiul pentru societatea civilă.

În această zi, să ne amintim că progresul și participarea civică merg mână în mână.

O națiune încrezătoare oferă cetățenilor un cuvânt de spus și un rol în dezvoltarea țării lor.

După cum Națiunilor Unite continuă să lucreze pentru un viitor democratic, pluralist pentru toți, Statul şi societatea civilă pot și trebuie să fie parteneri în construirea viitorului pe care oamenii şi-l doresc”, găsim în mesajul Secretarului General al Națiunilor Unite.