Mamele vor protesta la Ministerul Sănătății: „Suntem cu Mihai Stratulat”

După ce pediatrul Mihai Stratulat a anunțat despre sistarea activității grupului „Ask a doctor”, mai multe mame s-au mobilizat și vor organiza un protest pașnic la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Evenimentul este programat pentru 13 august, ora 10.00, și este intitulat „Stop Diagnozelor False, Suntem cu Mihai Stratulat”.

„Vom ieși în stradă pentru a ne proteja interesele și pentru a spune pe nume lucrurilor ce vor să îl împiedice pe medicul copiilor noștri să activeze în continuare”, se menționează în mesajul organizatorilor protestului.

Pentru o mobilizare mai bună, mamele au creat și un grup pe Facebook – „Pro Mihai Stratulat”, la care s-au alăturat în scurt timp circa două mii de persoane.

La începutul lunii iulie, medicul pediatru Mihai Stratulat, critica dur sistemul de sănătate din R. Moldova și acuza câteva instituții medicale din capitală că ar pune diagnoze greșite copiilor și i-ar spitaliza doar pentru ca instituția să obțină mai mulți bani de la stat. Cunoscutul medic, care deține o clinică privată în Chișinău, afirma că în prezent spitalele sunt finanțate de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) în baza sistemului DRG (Diagnostic Related Groups), ceea ce înseamnă că instituția primește bani în funcție de cât de complex este cazul pacientului. Respectiv, dacă crește complexitatea, crește și suma rambursată de Companie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *