Principală  —  Ştiri  —  Social   —   MAI se pregătește pentru protestul…

MAI se pregătește pentru protestul din această duminică. „Vom implica un număr mare de polițiști în zonele unde sunt preconizate manifestațiile”

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a anunțat că, în ultimele zile, forțele de ordine au desfășurat o serie de acțiuni de prevenție, pentru a asigura ordinea și liniștea publică în timpul acțiunilor de protest din 24 aprilie.

„Aceste acțiuni de prevenție sunt atât în interesul participanților la acțiunea de duminică, cât și în interesul statului. Ofițerii au depistat încercări de a organiza unele momente agresive în timpul protestului. Lucrăm la neutralizarea grupurilor care pregătesc astfel de acțiuni. În baza materialelor operative acumulate, am inițiat o anchetă care vizează un grup de persoane care plănuiau acțiuni cu caracter agresiv, inclusiv agresarea polițiștilor noștri. De aceea, vom implica un număr mare de polițiști în zonele unde sunt preconizate manifestațiile, ca să putem opri imediat orice tentativă de deviere de la lege”, a declarat Alexandru Jizdan.

Totodată, Jizdan a menționat că oganizatorul protestelor este direct responsabil de eventualele provocări asupra forțelor de ordine. „Facem apel la organizatorul protestului de duminică să se informeze în amănunt despre obligațiile și responsabilitățile pe care le are și să asigure respectarea strictă a legalității”, a spus ministrul Afacerilor Interne.

De asemenea, ministrul a menționat că forțele de ordine vor lua toate măsurile pentru a asigura un protest pașnic, iar poliția nu va intimida protestatarii și va interveni doar în cazul în care va fi încălcată legea.

În contextul organizării protestului din 24 aprilie, va fi sistată circulația transportului pe bulevardul Ștefan cel Mare, tronsonul cuprins între străzile A. Pușkin și M.B. Bodoni.