Principală  —  IMPORTANTE   —   Maestrul Nicolae Botgros, în stare…

Maestrul Nicolae Botgros, în stare gravă la spital din cauza complicațiilor date de COVID-19

Foto: Busuioc TV

Maestrul Nicolae Botgros a fost internat de urgență la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală, fiind diagnosticat cu COVID-19. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de fiul acestuia, Corneliu Botgros.

Fiul maestrului declara marți seara pentru publika.md că din cauza complicațiilor date de COVID-19 maestrul a fost internat la spital în stare gravă.

Tot fiul maestrului a anunţat că în aceste momente Nicolae Botgros este în stare gravă, dar stabilă şi suportă consecinţele luptei cu noul coronavirus.

Corneliu Botgros a mai menţionat că mai multe persoane din orchestră au fost testate pozitiv. Acesta a mai adăugat că mai multe detalii nu ştie pentru că ei sunt izolaţi în spital fără telefoane. Iar despre starea lor află doar de la şeful secţiei unde sunt internaţi.

Nicolae Botgros are 65 de ani şi s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii” a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filamornicii de Stat de către interpretul Nicolae Sulac. Datorită abilităților sale de violonist, Nicolae Botgros a fost numit opt ani mai târziu conducător al Orchestrei Populare „Lăutarii”.