Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Lucrările de reparație ale podului…

Lucrările de reparație ale podului Leușeni – Albița au fost finalizate

sursă foto: asd.md

Lucrările de reparație ale podului de la punctul de frontieră Leușeni – Albița au fost finalizate. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, după ce, anterior, Administrația de Stat a Drumurilor (ASD), a informat despre recepția la terminarea lucrărilor de reparație. Valoarea acestui proiect este de circa 27 milioane de lei, bani alocați din mijloacele Fondului Rutier.

ASD a anunțat că, responsabil de realizare lucrărilor în cadrul proiectului, a fost S.R.L. ,,VAR-IMP”, care a efectuat lucrări de reparație la calea podului, suprastructura și infrastructura acestuia.

Lucrările au inclus: consolidarea pilei și albiei cu piatră brută; consolidarea sfertului de con cu beton armat; colmatarea etanșeității dintre betoane la sfertul de con; consolidarea cu anrocament a sfertului de con; hidrofobizarea intradosului suprastructurii; așternerea stratului din beton asfaltic; montarea parapetului de siguranță; instalarea rosturilor de deformație; aplicarea marcajului rutier; montarea indicatoarelor rutiere.

Amplasat pe drumul expres M1, podul are o lungime de 163,6 m și lățimea de 8,84 m, dintre care partea carosabilă constituie 7 m, iar cele 2 trotuare, destinate circulației pietonilor, câte 0,7 m fiecare.

În anul 2022, acest pod a fost traversat de aproximativ 763.000 de autoturisme, 297.000 de camioane și 46.000 de autocare, iar numărul total de pasageri care au tranzitat podul a fost de aproximativ 3,8 milioane.