Principală  —  Ştiri  —  Social   —   LIVE/ Ultimele informații despre COVID-19…

LIVE Ultimele informații despre COVID-19 în Republica Moldova. 65 de persoane sunt în stare gravă

captură foto

Până la ora actuală au fost confirmate 423 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19, dintre care 75 sunt de import, iar 348 de cazuri sunt cu transmitere locală.

Potrivit ministrei Sănătății, cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus sunt înregistrate în Chișinău – 170, Ștefan Vodă – 50 de cazuri , Soroca – 41 de cazuri, Hâncești – 27 de cazuri, Cahul – 20 de cazuri, Ialoveni – 18 cazuri, Sângerei – 10 cazuri, Căușeni – 8 cazuri, Anenii Noi- 7 cazuri, Orhei – 6 cazuri, Râșcani, Bălți- 5 cazuri, Taraclia – 4 cazuri, Nisporeni, Briceni – 3 cazuri, Cantemir, Florești, Strășeni, Cimișlia- 2 cazuri, Basarabeasca, Călărași, Dubăsari, Leova, Telenești – 1 caz, Fălești, Vulcănești – 1 caz. În regiunea din stânga Nistrului sunt înregistrate 31 de cazuri.

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” sunt în stare gravă 39 de pacienți iar 57 de gravitate medie, restul pacienților sunt în stare satisfăcătoare.

Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii în stare gravitate medie sunt 33 de persoane, iar restul pacienților starea este satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic Republican în stare gravă sunt 12 persoane. La Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale 34 de pacienți sunt în stare de gravitate medie. La Spitalul Clinic din Bălți sunt 14 persoane de gravitate medie. La spitalul din Căușeni sunt internate 9 persoane în stare de gravitate medie.

Totodată, la Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, opt pacienți sunt în stare gravă, iar cu gravitate medie- 21.

La IMSP Maternitatea Municipală nr.2 Chişinău persoanele interntate sunt în stare satisfăcătoare. La Institutul de Medicină Urgentă sunt 6 persoane în stare gravă.

Conform ultimelor informații oficiale, până la acest moment, în R, Moldova au fost înregistrate 423 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19, 23 de cazuri de recuperare, dar și 5 decese, inclusiv un medic.