Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ 70 de cazuri noi…

VIDEO 70 de cazuri noi de infecție cu COVID-19. Bilanțul victimelor a ajuns la 423

Încă 70 de moldoveni au fost testați pozitiv la COVID-19. Declarația a fost făcută de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. Șefa de la Sănătate a precizat că de ieri până astăzi, 1 aprilie, au fost procesate 329 de probe. 

A fost confimat încă un deces cauzat de noul coronavirus în stânga Nistrului. Totodată, este înregistrat și un caz de recuperare – un tânăr în vârstă de 23 de ani, originar din Chișinău.

Astfel, numărul total al persoanelor testate pozitiv la COVID-19 este de 423. Potrivit minstrei Sănătății, 2 cazuri sunt de import – Marea Britanie și Federația Rusă, iar 68 de cazuri sunt cu transmitere locală.

Dintre cele 68 de cazuri cu transmitere locală, 33 au fost înregistrate în Chișinău, 10 – Ștefan Vodă, 4 – Soroca, 6 – regiunea transnistreană, câte 3 cazuri în Sîngerei, Cahul, Hîncești, câte un caz în Anenii Noi, Bălți, Briceni, Fălești, Ialoveni și Orhei.

Potrivit ministrei Sănătății, testele pentru depistarea infectării cu COVID-19 se realizează atât în laboratoarele ANSP, cât și cele private, iar rezultatele acestora sunt veridice.

,,Pentru prima dată, când au fost aplicate testele pentru COVID-19, laboratoarele private foloseau probele în baza de sângelui colectat. Ulterior, după erorile ce au fost depistate, a fost modificată metoda de colectare a probelor și este aceeași metodă ca și la ANSP, în baza metodei de lavaj”, a menționat Dumbrăveanu.

Până la ziua de azi, în R. Moldova sunt confirmare 423 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, 23 de cazuri de recuperare și 5 decese, inclusiv un medic.