Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Ședința săptămânală a serviciilor…

VIDEO Ședința săptămânală a serviciilor Primăriei

Ședința săptămânală a serviciilor Primăriei mun. Chișinău este condusă de primarul general Ion Ceban.

10.00. Sensul giratoriu de la intersecția străzilor Alecu Russo, Kiev, Moscovei și Bogdan Voievod urmează a fi eliminat. Potrivit responsabililor Direcției Transport, la intersecție vor fi instalate semafoare. Schimbările ar putea fi făcute în cel mult jumătate de an.

09.45. Ion Ceban a cerut a cerut șefului Direcției comerț, alimentație publică și prestări servicii, Marcel Zambițchi, să-și depună benevol mandatul. Cererea vine după ce o reptilă uriașă gonflabilă a fost instalată zilele trecute lângă pomul de Crăciun din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

09.30. Săpămână trecută au fost evacuate aproximativ 90 de gherete. Despre aceasta a anunțat Ion Burdiumov, șef al Direcției generale locativ-comunale și amenajare.

09.05. Un grup de activiști civici sunt prezenti in cadrul ședinței. Oamenii sunt nemulțumiți de construcția unei biserici pe teritoriul grădiniței nr.150 din sectorul Râșcani al capitalei. 

Ordinea de zi a şedinţei din 16 decembrie:

1. Prezentarea raportului privind salubrizarea în municipiul Chișinău și asigurarea serviciilor cu tehnică specializată și utilaje, pentru evacuarea deșeurilor vegetale și menajere solide.

2. Raportul pretorilor de sector cu privire la acțiunile întreprinse privind evacuarea gheretelor care comercializează produse de tutungerie.

3. Prezentarea raportului de activitate a Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, pentru perioada noiembrie – decembrie 2019, privind executarea lucrărilor de salubrizare și întreținere a parcurilor, scuarurilor, bazinelor acvatice aflate în gestiune.

4. Situația epidemilogică  din municipiul Chișinău.

5. Menținerea ordinii publice.

Sedința este programată ora 09.00.