LIVE/ Ședința Guvernului: urmează a fi examinate 12 subiecte

Cabinetul de miniștri se întrunește într-o nouă ședință. Pe ordinea de zi se numără 12 subiecte, primul dintre care se referă la cadre. Totodată, Guvernul ar urma să aprobe lista studenților și elevilor care vor primi burse de merit, dar și Bursa Președintelui. Miștrii urmează să avizeze și proiectul cu privire la organizarea și funcționarea Curții de Conturi, dar și cu privire la instituirea sărbătorii Ziua Națională a Alimentației.

14.10: Parlamentul ar urma să instituie sărbătoarea Ziua Națională a Alimentației. Guvernul a avizat pozitiv proiectul de completare a Hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă în Republica Moldova. 

14.09: 15 studenți și 5 elevi vor primi Bursa Președintelui în mărime de 1385 și, respectiv, 1075 lei. Lista studenților și elevilor poate fi accesată AICI.

14.06: Cabinetul de miniștri a aprobat lista studenților și a elevilor care vor beneficia de burse de merit în anul de studii 2019 – 2020. Lista poate fi accesată AICI.

Bursa Republicii este acordată în mărime de 1525 lei, Bursa Guvernului – 1270 lei, iar Bursa Gaudeamus – 920 lei.

14.04: ÎS „Stațiunea Tehnologică pentru Irigare Ștefan Vodă”, ÎS „Stațiunea Tehnologică pentru Irigare Bender”, ÎS „Sistemul de Gospodărire a Apelor „Nistru-Centru”, ÎS „Stațiunea Tehnologică pentru Irigare Drochia”, ÎS „Stațiunea Tehnologică pentru Irigare Briceni” și ÎS „Stațiunea Tehnologică pentru Irigare Vulcănești”) au fost transmise din administrarea Agenției Proprietății Publice în gestiunea Agenției „Apele Moldovei”.

13.51: Ministerul Finanţelor va aloca autorităţilor administraţiei publice locale de nivelul al doilea, din contul mijloacelor prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2019, mijloace financiare în sumă de 614,0 mii lei în vederea acordării indemnizaţiilor unice pentru construcţia unei case individuale ori a unei locuinţe cooperatiste sau procurarea spaţiului locativ, sau restaurarea caselor vechi unor categorii de cetăţeni.

13.49: Guvernul a aprobat modificări la Regulamentul privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încadrate asigurării obligatorii de asistență medicală. Astfel, conform modificărilor, personalul care, potrivit programului de muncă, își desfășoară activitatea pe timp de noapte, între orele 22.00 și 6.00, vor beneficia, pentru aceste ore, de supliment pentru munca de noapte.

13.33: Jurist de profesie, Ion Dodon a fost numit secretar de stat al ministerului Sănătății. Până în prezent acesta a ocupat funcția de șef al cabinetului ministrului Sănătății.

13.31: Artiom Sîci a fost numit în funcția de secretar de stat al Ministerului Sănătății. Acesta este absolvent al USM și a finalizat și un program de master la Moscova.

13.05: Valeriu Meșca, director la întreprinderea municipală „Apă-Canal Chișinău”, oferă explicații despre miroul urât din capitală.

13.02: În debutul ședinței, Maia Sandu a invitat conducerea Apei Canal la Guvern pentru a oferi explicații în legătură cu mirosul urât din municipiul Chișinău.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *