Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Ședința Guvernului: Memorandumul privind…

LIVE Ședința Guvernului: Memorandumul privind achiziționarea proprietății pentru noua ambasada a SUA la Chișinău va fi prelungit

Sursa foto: Guvernul R. Moldova

UPDATE 10:25 Guvernul a aprobat numirea Nadejdei Velișco în funcția de secretară generală a Ministerului Educației și Cercetării, din 26 decembrie 2023, pentru un an de zile. Aceasta deține în prezent aceeași funcție, urmând să-i fie prelungit contractul de muncă.

Totodată, a fost susținută eliberarea noului președinte al raionului Sîngerei Cristian Cainarian din funcția de șef adjunct al Oficiul teritorial Bălți al Cancelariei de stat, din 13 decembrie.

Știrea inițială:

Guvernul R. Moldova se întrunește miercuri, 13 decembrie, în ședință. Pe ordinea de zi a ședinței au fost incluse 33 de subiecte. Executivul va examina un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea unui amendament la Memorandumul de înțelegere dintre Guvernul R.Moldova și Statele Unite ale Americii privind achiziționarea proprietății pentru noua ambasadă a Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Agenția Proprietății Publice urma să asigure determinarea valorii terenului fostului Stadion Republican, proprietate a statului cu suprafața de 5,1814 ha, situat în mun. Chișinău, str. Tighina nr. 12.

„În legătură cu imposibilitatea asigurării evaluării bunului imobil amplasat în mun. Chișinău str. Tighina nr. 12, incluzând părțile componente ale terenului care sunt proprietate de stat, în termenul stabilit la art. 1, pct. 1 din Memorandumul de înțelegere dintre Guvernul Republicii Moldova și Statele Unite ale Americii privind achiziționarea proprietății pentru noua Ambasadă a Statelor Unite ale Americii în R. Moldova (un (1) an de la semnare, plus o prelungire de opt (8) luni acordat la solicitarea Ambasadei SUA), în scopul executării prevederilor Legii nr. 151/2018 cu privire la transmiterea cu titlu oneros a unui bun imobil, este necesar de a extinde termenul de valabilitate al Memorandumului”, se arată în nota informativă a proiectului de hotărâre a Guvernului.