• LIVE/ Protest al veteranilor în fața Parlamentului: „Jos guvernarea”

  LIVE/ Protest al veteranilor în fața Parlamentului: „Jos guvernarea”
  de
  vizualizări
  31 mai 2020 | 10:15

  Un nou protest al veteranilor în centrul capitalei. Aceștia s-au îndreptat la Parlament, unde clădirea Legislativului a fost deja înconjurată de reprezentanți ai forțelor de ordine. Nemulțumiți față de guvernare, grupul de veterani are mai multe revendicări, acestea fiind incluse în rezoluția adoptată la protestul din 17 mai.

  11.10: Unul dintre participanții la protest precizează că a participat la o întrunire cu autoritățile în cadrul căreia a înaintat revendicările veteranilor: „Ne dorim un organ care să funcționeze pentru veterani. Aroganța și indiferența lor crește pe zi ce trece. Nu au aplecat urechea la problemele noastre. Nu îi interesează cu ce ne ciocnim zi de zi și nu îi interesează probleme noastre, dar alegerile și preluarea puterii”.

  11.08: Protestatarii au instalat boxele în fața Parlamentului.

  10.58: Drumul a fost deblocat, carabinerii s-au aranjat în fața Parlamentului, iar veteranii se își continuă protestul.

  10.55: Un reprezentant al poliției îi atenționează pe protestatari să respecte distanța socială și să poarte măști de protecție.

  10.51:Nimeni nu știe de ce au stopat mașina”, spune unul dintre protestatari, precizând că reprezentanții forțelor de ordine i-au luat și permisul șoferului.

  10.45: Carabinierii au format un cordon în fața veteranilor și a mașinii care transportă tehnica protestatarilor.

  10.39: Participanții și carbinierii se îmbrâncesc după ce reprezentanții forțelor de ordine au blocat traseul pentru a nu permite traversarea unei mașini care transporta boxele protestatarilor în PMAN.

  După protestul anterior al veteranilor, care a avut loc la 17 mai, responsabilii din cadrul poliției au declarat că participanții au încălcat punctul 22 din Hotârârea nr. 11 din 15 mai a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, care prevede „interzicerea manifestațiilor cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane”. În aceste condiții, participanții la acțiunea de protest de duminică riscă amenzi de până la 25 de mii de lei.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  LIVE/ Declarații după ședința comună dintre Dodon, Chicu și Greceanîi

  Au loc declarații de presă după ședința de lucru a Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și cu prim-ministrul, Ion Chicu.
  LIVE/ Declarații după ședința comună dintre Dodon, Chicu și Greceanîi

  20 de state din Europa interzic accesul românilor sau le impun restricții la intrarea pe teritoriile lor

  Tot mai multe state interzic accesul cetățenilor români sau le condiționează intrarea pe teritoriile lor, din cauza înrăutățirii situației infectărilor cu coronavirus în România. Sunt 20 de state care au introd…
  20 de state din Europa interzic accesul românilor sau le impun restricții la intrarea pe teritoriile lor

  Cod galben de vânt puternic pe întreg teritoriul R. Moldova. Recomandările specialiștilor

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat(SHS) a emis cod galben de vânt pe întreg teritoriul țării. Avertizarea este prevăzută până la ora 12.00, 13 iulie. Potrivit SHS, pe arii extinse se prevăd intensificări ale v…
  Cod galben de vânt puternic pe întreg teritoriul R. Moldova. Recomandările specialiștilor

  Peste 2600 de lucrători medicali din R. Moldova, infectați cu noul tip de coronavirus

  Până la ziua de astăzi, 13 iulie, au fost confirmate 2.631 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale(MSMPS). Potrivit MSMPS,…
  Peste 2600 de lucrători medicali din R. Moldova, infectați cu noul tip de coronavirus

  OMS recomandă reintroducerea restricțiilor: „Uneori, izolarea este singura opțiune”

  Organizația Mondiala a Sănătății avertizează că țările ar trebui să ia în calcul noi restricții, după ce relaxarea din ultimele două luni a dus la agravarea pandemiei de COVID-19. Guvernele ar trebui să fie pre…
  OMS recomandă reintroducerea restricțiilor: „Uneori, izolarea este singura opțiune”

  „Marea majoritate a alegătorilor chiar cred că aleșii poporului pot deveni marfă”

  Interviu cu Iurie Pasat, primarul satului Bălceana, raionul Hâncești Bălceana, din raionul Hâncești, este un sat care face parte din circumscripția electorală nr. 38. Pe 15 martie, curent, alegătorii din acest…
  „Marea majoritate a alegătorilor chiar cred că aleșii poporului pot deveni marfă”