Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ 2 % din populația…

VIDEO 2 % din populația R. Moldova a fost vaccinată împotriva COVID-19. Autoritățile prezintă ultimele date privind campania de imunizare

La o distanță de șase săptămâni de la începerea campaniei de imunizare anti-COVID-19 în R. Moldova, doar 2 % din populația R. Moldova a fost vaccinată până acum. Potrivit autorităților din sănătate, până astăzi în R. Moldova au fost vaccinate 68 992 de persoane. Datele au fost prezentate marți, 13 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă organizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMSPS) privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova.

Totodată, 1017 persoane au avut reacții adverse. Potrivit specialiștilor, reacțiile au fost ușoare și medii: febră, cefalee, dureri musculare și articulare.

Până acum, la nivel global, au fost vaccinate 172 de milioane de oameni.

Potrivit autorităților, în R. Moldova până acum au fost distribuite 112 mii de doze – AstraZeneca (Vaxzrevria), Pfizer – 24 570 de doze, Sinopharm – 2000 doze.

„Au trecut 6 săptămâni de la inceput procesului de vaccinare. Până acum 68 992 de persoane vaccinate, ceea ce reprezintă 2 % din populația R. Moldova. 60 % dintre lucărorii medicali au fost vaccinați”, a declarat coordonatorul grupului de comunicare privind imunizarea împotriva COVID-19, Alexei Ceban.

Publicitate
Publicitate

„De la începutul campaniei de vaccinare și până astăzi au fost înregistrate în sistemul electronic 1017 evenimente adverse post-imunizare. Toate reacțiile au fost ușoare și medii: febră, cefalee, dureri musculare și articulare. Nu a fost înregistrat niciun caz de șoc anafalitic sau reacții alergice puternice”, au comunicat experții în sănătate.

Potrivit autorităților, până acum au fost vaccinate 24 % dintre lucrătorii ce activează în sistemul educațional.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19, în R. Moldova, a început pe 2 martie, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene. La 4 martie, autoritățile din R.Moldova au recepționat un alt lot cu 14400 de doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX.

R. Moldova a recepționat pe 19 martie, alte 24570 de doze de vaccin Pfizer împotriva COVID-19 prin intermediul platformei COVAX, un parteneriat dintre CEPI, Gavi, UNICEF și OMS.

Sâmbătă, 27 martie, alte 50,4 mii de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca, donate de România, au ajuns în R. Moldova. 

Publicitate
Publicitate