Principală  —  IMPORTANTE   —   Covid-19: 25 de pacienți dintre…

Covid-19: 25 de pacienți dintre cei internați la „Toma Ciorbă” sunt în stare gravă. Două spitale raionale – pregătite pentru pacienți

Până în acest moment, numărul cazurilor de infecție cu Covid-19 confirmate în R. Moldova rămâne neschimbat – 149 de cazuri: 49 fiind de import, iar 100 fiind cu transmitere locală. Ministra Sănătății anunță că, de sâmbătă, 7 martie, de la confirmarea primului caz de infecție cu coronavirusul de tip nou, până acum, au fost testate 1164 de persoane.

Între timp, autoritățile anunță că 25 de pacienți dintre cei care sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” sunt în stare gravă.

În stare gravă sunt și alți 3 pacienți internați la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

Tot ministra Sănătății a mai declarat că două spitale raioanale sunt deja pregătite pentru a interna pacienți infectați cu Covid-19.

„De astăzi vom activa două spitale regionale pe care o punem o miză foarte mare și le implicăm în acest circuit cu privire la persoanele care sunt suspecte sau infectate cu Covid-19. Este vorba despre Spitalul Republican din Bălți și Spitalul din Comrat, care deja sunt pregătite. Personalul a fost deja instruit. Ieri spitalele au primit echipametele de protecție individuală”, a declarat ministra.

Începând cu 17 martie 2020, în legătură de pandemia de coronavirus la nivel mondial, în R. Moldova a fost instituită stare de urgență pentru 60 de zile. 

R. Moldova a înregistrat un deces din cauza infecției de Covid-19, iar alte două persoane au fost declarate vindecate și externate din instituțiile medicale din țară.