Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ MSMPS: R. Moldova va…

VIDEO MSMPS: R. Moldova va beneficia de vaccinul anti-covid până la sfârșitul lunii ianuarie. Procesul de vaccinare va începe în februarie

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că la 7 ianuarie a primit confirmarea că R. Moldova poate beneficia până la sfârșitul lunii ianuarie de primele doze de vaccin împotriva COVID-19. Totodată, procesul de vaccinare va începe din februarie. Anunțul a fost făcut de reprezentanții MSMPS în cadrul conferinței de presă cu tema „Asigurarea Republicii Moldova cu vaccinul anti-COVID-19. Planul național de imunizare anti-COVID-19”.

„R. Moldova va beneficia de vaccinul anti-covid până la sfârșitul lunii ianuarie. Procesul de vaccinare va începe în februarie.

La prima etapă vor fi vaccinați lucrătorii medicali: medicii din secțiile de reanimare și terapie intensivă”
, a anunțat Tatiana Zatîc, secretar de stat MSMPS.

În cadrul etapei a doua vor beneficia de vaccin persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani. Totodată vor fi vaccincate și persoanele care suferă de anumite comorbidități.

Etapa a treia presupune vaccinarea populației generale.

Vaccinul împotriva COVID-19 va fi gratuit pentru toată populația R. Moldova.

Reprezentanții MSMPS susțin că instituțiile medicale din țară dispun de toate condițiile pentru păstrarea și depozitarea dozelor de vaccin.

„Sistemul de sănătate este pregătit de procesul de imunizare și de acceptare a dozelor de vaccin pe care îl va primi din diferite surse”, a declarat Tatiana Zantîc.

Ieri, 10 ianuarie, alte 298 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 149 391.În total, 138 440 persoane au fost tratate de COVID-19. Totodată, 3139 persoane au decedat în urma complicațiilor.