Principală  —  Ştiri  —  Social   —   LIVE/ Cabinetul de miniștri se…

LIVE Cabinetul de miniștri se întrunește în ședință. 20 de subiecte pe ordinea de zi

Membrii cabinetului de miniștri, condus de Ion Chicu, s-a întrunit miercuri, 20 mai, în ședință. Pe ordinea de zi au fost înregistrate 20 de subiecte.

15.56. Ședința Guvernului a luat sfârșit.

15.53. Hotârârea cu privire la aprobarea Programului de reparație a drumurilor publice naționale și a Programului de reparație/întreținere periodică a drumurilor publice naționale, locale, comunale și a străzilor, a fost aprobată.

15.49. A fost aprobată hotărârea cu privire la aprobarea Avizului asupra amendamentelor la proiectul de lege cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificarea unor acte normative.

15.46. A fost aprobat proiectul cu privire la reglementarea unor aspecte ce țin de procedura de examinare și documentare a conducătorilor auto. Detalii

15.45. Cabinetul de miniștri au aprobat avizului la proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 320/2012 cu privire la activitatea Poliției și statutul polițistului.

15.34. Au primit aviz negativ proiectele cu privire la proiectul de lege pentru modificarea unor acte legislative. Detalii

15.30. Guvernul nu susține proiectul cu privire la aprobarea Avizului la proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 1540/1998 privind plata pentru poluarea mediului. Proiectul de lege propune modificarea art. 14 alin. (1) din Legea nr.1540/1998 privind plata pentru poluarea mediului, adică presupune modificarea sistemului de colectare a plăților prevăzute la art. 6, 9 şi 10 din legea prenotată, prin transferarea acestora în bugetul local, şi nu în bugetul de stat, aşa cum este prevăzut în legislaţia existentă.

Autorii proiectului argumentează necesitatea modificărilor prin faptul că poluarea mediului cu emisiile de la sursele staționare, deversările de poluanți cu ape uzate și depozitarea deșeurilor afectează, în primul rând, ariile unde sunt amplasate obiectele care generează poluare. Argumentele aduse de cabinetul de miniștri.

15.26. Au fost aprobat două proiecte ce se referă la la proiectul de lege pentru modificarea Codului muncii al Republicii Moldova nr. 154/2003 dar și cu privire la aprobarea proiectul de lege pentru modificarea Codului muncii al Republicii Moldova nr. 154/2003

15.24. Se transmit, cu titlu gratuit, cu acordul Consiliului raional Florești, din proprietatea statului, administrarea Cancelariei de Stat (gestiunea Instituției Publice „Agenţia Servicii Publice”), în proprietatea raionului Florești, bunurile conform anexei. Instituția Publică „Agenția Servicii Publice” în comun cu Consiliul raional Florești vor institui comisia de transmitere şi vor asigura transmiterea, în termen de 30 de zile, a bunurilor menționate în anexă în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la modul de transmitere a bunurilorproprietate publică, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 901/2015. A fost aprobat un proiect în acest sens.

15.22. Decizia privind abrogarea Hotărârii Guvernului nr. 549/2019 cu privire la transmiterea unui bun imobil, aprobată.

15.20. A fost aprobat proiectul cu privire la transmiterea unor bunuri și modificarea unor hotărâri de Guvern. Proiectul a fost elaborat de Agenția Proprietății Publice la solicitarea Procuraturii Generale. Detalii

15.18. Cabinetul de miniștri au aprobat proiectul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Înțelegerii, întocmite prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federale Germania privind cooperarea tehnică.

15.15. Proiectului de lege cu privire pentru modificarea unor acte normative, aprobat. Proiectul are drept scop excluderea dreptului de veto al organelor sindicale în procedura de concediere a salariaților aleși în organele sindicale și neeliberați de la locul de muncă de bază. Mai multe detalii aici.

15.13. A fost aprobat subiectul cu privire la programului național de siguranță a zborurilor. Detalii

15.11. Cabinetul de miniștri a aprobat numirea în funcția de șefă a CNAM, Valentina Buliga.

15.10. A fost eliberată din fucția de șefă a Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) Angela Belobrov.