Krasnoselski vrea ca „Transnistria” să fie redenumită în „Pridnestrovie”

Liderul de la Tiraspol nu mai vrea ca regiunea din stânga Nistrului să fie numită „Transnistria” şi propune ca aceasta să poartă denumirea exclusivă de „Pridnestrovie”. Vadim Krasnoselski consideră că termenul „Transnistria” a fost folosit de administrația română în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și simbolizează ocupația „româno-fascistă”, scrie novostipmr.

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski consideră că termenul de Transnistria, folosit în occident, este inacceptabil şi ofensiv. 

„Acest termen a apărut în timpul celui de-al doilea război mondial, definind malul stâng al Nistrului ocupat de români. Aceasta a inclus Transnistria și o parte din Ucraina. Pentru mine personal, ca persoană care își respectă istoria şi poporul său, termenul Transnistria este un sinonim al cuvântului Holocaust“, a declarat Vadim Krasnoselski.

Liderul a mai mai spus că a recomandat mai multor diplomaţi să folosească noua denumire a regiunii. 

Toată lumea ar trebui să audă asta. Comunicarea cu colegii, inclusiv cu diplomații occidentali, recomand să nu folosească cuvântul „Transnistria”. Străinii trebuie să se obișnuiască să  pronunțe numele adevărat”, a mai spus Krasnoselski.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul unor discuţii cu reprezentanţii aşa numitului guvern din stânga Nistrului.

Foto: novostipmr.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Lider Moldovan

    Așa cum Moldova nu poate pretinde, ca rușii să nu numească Chișinăul cu numele “Kișinev”, așa și obraznicul ăsta analfabet nu poate pretinde, ca lumea civilizată să numească Transnistria cu numele rusesc “Pridnestrovie”. Sunt nume stabilite istoric. Acum a rămas, ca să ne mai ceară să numim Moscova cu numele rusesc “Moskva”!

    Asta noi, moldovenii, suntem vinovați că toate lepădăturile ni se suie în cap. Noi l-am ales prețedinte pe monstrul mancurt, spionul rusresc Dodon și acum avem rezultatul.

    În loc să studieze limba de stat, da lepădătura se ține de prostii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *