Principală  —  IMPORTANTE   —   Jurnalistul Arcadie Gherasim, ales președinte…

Jurnalistul Arcadie Gherasim, ales președinte al Consiliului de supraveghere și dezvoltare al furnizorului public național de servicii media

Sursa foto: Parlamentul R. Moldova

Jurnalistul Arcadie Gherasim este noul preşedinte al Consiliului de supraveghere şi dezvoltare (CSD) al IP Compania „Teleradio-Moldova”. Decizia a fost votată în unanimitate de către membrii CSD, reuniţi luni, 29 noiembrie, în prima şedinţă, scrie trm.md.

Arcadie Gherasim este absolvent al Facultății de Filologie, secția Jurnalistică a Universității de Stat din Moldova (USM). Acesta a activat timp de două decenii la Teleradio Moldova în calitate de corespondent, șef de secție, redactor-șef al Redacției de actualități la Radio Moldova, director general TV Moldova. A fost director al postului municipal de televiziune Euro-TV Chișinău, redactor șef adjunct al ziarului Timpul şi, aproape un deceniu, moderator al emisiunii „Forum” de la radio Vocea Basarabiei. A fost producător general al postului de televiziune Vocea Basarabiei, producător la TVR Moldova.

Din 2001 este lector la Facultatea Jurnalism şi Științe ale Comunicării a USM. Arcadie Gherasim este distins cu Diploma de Onoare a R. Moldova și are titlul onorific „Om emerit al R. Moldova”.

Tot în şedinţa de astăzi, Sergiu Stanciu a fost ales în funcţia de secretar al CSD. Candidatura lui a fost susţinută, de semenea, în unanimitate.

Pe 25 noiembrie curent, Parlamentul a desemnat cei șapte membri ai Consiliului de supraveghere și dezvoltare al furnizorului public național de servicii media – Arcadie Gherasim, Sergiu Stanciu, Corneliu Popovici, Aurelian Dănilă, Loretta Handrabura, Cristian Jardan și Irina Mațenco. Detalii aici.

Candidații pentru funcția de membru al Consiliului de supraveghere și dezvoltare al furnizorului public național de servicii media, propuși de fracțiunile parlamentare și de organizațiile societății civile au fost audiați și aprobați de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Potrivit legislației, Consiliul de supraveghere și dezvoltare al furnizorului public național de servicii media este format din șapte membri, trei propuși de fracțiunile parlamentare și patru înaintați de organizațiile societății civile. Membrii Consiliului de supraveghere și dezvoltare sunt desemnați cu votul majorității deputaților, pentru un singur mandat de șase ani.