Parlamentul a desemnat cei șapte membri ai Consiliului de supraveghere și dezvoltare al furnizorului public național de servicii media
Parlamentul a desemnat cei șapte membri ai Consiliului de supraveghere și dezvoltare al furnizorului public național de servicii media – Arcadie Gherasim, Sergiu Stanciu, Corneliu Popovici, Aurelian Dănilă, Loretta Handrabura, Cristian Jardan și Irina Mațenco.
Candidații pentru funcția de membru al Consiliului de supraveghere și dezvoltare al furnizorului public național de servicii media, propuși de fracțiunile parlamentare și de organizațiile societății civile au fost audiați și aprobați de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.
În baza voturilor acordate de membrii Comisiei au fost propuși pentru numire plenului Parlamentului Arcadie Gherasim, Sergiu Stanciu, Corneliu Popovici, Aurelian Dănilă, Loretta Handrabura, Cristian Jardan și Irina Mațenco.
În total, 14 persoane au depus dosarele, dar două dintre ele și-au retras candidaturile. Membrii Comisiei au intervievat 12 candidați: Arcadie Gherasim și Sergiu Stanciu, propuși de majoritatea parlamentară, Corneliu Popovici, propus de opoziție și nouă candidați propuși de organizații ale societății civile: Ecaterina Cheptănaru, Grigore Ciorici, Aurelian Danilă, Alexandru Grosu, Loretta Handrabura, Cristian Jardan, Irina Mațenco, Leonid Smolnițchi și Alexandru Verșinin.
Potrivit legislației, Consiliul de supraveghere și dezvoltare al furnizorului public național de servicii media este format din șapte membri, trei propuși de fracțiunile parlamentare și patru înaintați de organizațiile societății civile. Membrii Consiliului de supraveghere și dezvoltare sunt desemnați cu votul majorității deputaților, pentru un singur mandat de șase ani.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.