Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Judecătoria Chișinău a suspendat Ordinul…

Judecătoria Chișinău a suspendat Ordinul ANRE de majorare a prețurilor la carburanți

Arhivă

La doar câteva ore de la afișarea noilor prețuri plafon la carburanți, Judecătoria Chișinău a suspendat ordinul ANRE după ce Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței a depus o cerere suplimentară prin care a contestat această majorare a prețurilor.

Ministerul Economie și Infrastructurii informează că concomitent, s-a solicitat suspendarea ordinului până la emiterea unei hotărâri irevocabile.

„Respingerea cererii reclamanților prin neaplicarea măsurilor de asigurare cerute, cu suspendarea executării actului administrativ contestat, ar veni incontestabil în contradicție cu interesele social-economice ale societății și a membrilor ei, dintre care și consumatorii finali”, se menționează în Încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani).

Încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani) se execută imediat, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile de la comunicare.

După o ieftinire cu până la 10 bani, Agenția Națională pentru Reglementare Energetică (ANRE) a majorat cu 39 de bani prețul la benzină și cu 25 de bani prețul la motorină.

La sfârșitul lunii mai, mai mulți automobiliști au organizat proteste în legătură cu scumpirea carburanților, iar ulterior ANRE a revizuit prețurile plafon.