Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Învinuit în „dosarul ambulanțelor”, Golovin…

Învinuit în „dosarul ambulanțelor”, Golovin participă la tăieri de panglici

Restabilit în funcția de director al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), Boris Golovin, care este învinuit în dosarul privind procurarea celor 69 de ambulanțe, a participat marți, 24 decembrie, împreună cu secretarul de stat Alexandru Holostenco, la inaugurarea Punctului de asistență medicală urgentă Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești.

Conform unui comunicat emis de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), după renovarea Punctului, cei 13 angajați, printre care felceri, infirmieri și șoferi, „vor beneficia de condiții moderne de activitate”.

Punctul de asistență medicală urgentă Cotiujenii Mari acordă servicii medicale la peste 10.000 locuitori din șapte localități ale raionului Șoldănești.

Foto: msmps.gov.md

Golovin a fost restabilit în funcție la începutul lunii decembrie, după ce a atacat în judecată ordinul prin care a fost suspendat. Instanța a constatat că „temei de suspendare din funcție în speța respectivă ar putea constitui doar trimiterea în instanța de judecată a dosarului penal privind comiterea de către salariat a unei infracțiuni incompatibile cu munca prestată”.

Directorul CNAMUP a fost reținut la 15 octombrie, fiind bănuit de „instigarea la abuz de serviciu săvârșit în interesul altor persoane și soldat cu urmări grave” în dosarul privind procurarea celor 69 de ambulanțe. Conform unui comunicat emis de CNA, el ar fi fost implicat în returnarea către agentul economic câştigător a unei sume de peste 2 milioane de lei, „bani care ar fi constituit penalităţile, aplicate companiei pentru multiplele nereguli, admise în procesul de executare a contractului, dar care nu au mai rămas în conturi pentru că, în urma unei indicaţii, ar fi fost restituiţi. Potrivit anchetatorilor, această sumă constituie prejudiciul cauzat statului în urma achiziţionării ambulanţelor”.

Foto: msmps.gov.md