Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Întârzierea achitării salariilor angajaților din…

Întârzierea achitării salariilor angajaților din sistemul educațional din municipiul Chișinău. Reacția Ministerului Finanțelor

Ministerul Finanțelor a venit miercuri, 14 decembrie, cu precizări, după ce primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că „a apărut o problemă în reținerea achitării salariale și a altor plăți în instituțiile din sistemul educațional, din cauza erorilor tehnice apărute în Sistemul Informațional de Gestionare a Finanțelor Publice”.

Astfel, reprezentanții Ministerului susțin că reținerea achitării salariilor pentru luna noiembrie angajaților din instituțiile de învățământ municipale nu este cauzată de probleme apărute în Sistemul Informațional de Gestionare a Finanțelor Publice, ci de introducerea tardivă de către municipalitate a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 777 din 11 noiembrie 2022, în sistemul informațional.

„Aceste modificări puteau fi operate încă din 15 noiembrie, iar municipalitatea a inițiat procedura de introducere a datelor în sistemul informațional abia pe data de 7 decembrie curent. Totodată, la importul datelor în sistemul informațional, s-au comis erori din partea administratorului de buget, adică de către primăria municipiului Chișinău”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor.

Primarul Ion Ceban a informat miercuri pe pagina sa de Facebook că a solicitat Ministerului Finanțelor să ia măsuri „cât mai urgent ca în următoarele zile să fie posibilă achitarea plăților”.