Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Informații oficiale actualizate privind virusul…

Informații oficiale actualizate privind virusul COVID – 19 în Republica Moldova

Pe teritoriul Republii Moldova, până în acest moment, nu există niciun cetățean moldovean pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19, dau asigurări autoritățile de la Chișinău.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în ultimele 24 de ore la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” s-au adresat 3 persoane, revenite recent din Italia, doi maturi și un copil, cu febră și tuse. Acestea au fost testate, iar rezultatele sunt negative la prezența virusului Coronavirus de tip nou.

Totodată, la Punctele de trecere a Frontierei, terestre și aeriene, s-au înregistrat în ultimele 24 de ore circa 20 645 persoane care au intrat în țară, dintre care 529 persoane cu rutele directe din Italia. Tuturor călătorilor acestor curse le-au fost oferite spre completare fișe epidemiologice și efectuată termometria, pentru a exclude riscul unei posibile infectări.

În toate punctele de trecere a frontierei, pe parcursul ultimelor 24 de ore, s-au completat 1 819 de fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost supuse screeningului cu ajutorul termometrelor digitale și termoscanerelor 6 704 de persoane, anunță Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Accesați pagina Agenției Naționale pentru Sănătate Publică pentru a vă informa corect despre cum se răspândește coronavirusului de tip nou, care sunt măsurile eficiente de prevenire a infectării cu acesta și ce măsuri întreprinde statul.

Conform datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, începând cu 31 decembrie 2019 și până la 28 februarie 2020, au fost raportate 83 396 cazuri de infecție Coronavirusul de tip nou (COVID-19), confirmate clinic și de laborator și  2 858 decese (China – 2789, Hong Kong – 2, Iran – 26, Korea – 13, Italia – 17, Filipine – 1, Japonia – 3, Franța – 2, Taiwan – 1, cazuri din contul transportului internațional (Japonia – 4)).