Principală  —  IMPORTANTE   —   Din semestrul doi al anului…

Din semestrul doi al anului 2022, plățile pentru abonamentele la ziare și reviste vor fi achitate de Î.S. „Poșta Moldovei” în avans, trimestrial

Ca urmare a apelului public adresat de Asociația Presei Independente (API) către autorități privind eliminarea unor probleme contractuale la distribuția presei periodice, API și „Poșta Moldovei” au convenit să colaboreze pentru promovarea abonării la publicațiile periodice și a unor politici publice de stimulare a dezvoltării presei scrise.

Astfel, începând cu semestrul doi al anului 2022, plățile pentru abonamentele la ziare și reviste vor fi achitate de Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” în avans, trimestrial. La această înțelegere s-a ajuns în cadrul unei întâlniri a conducerii Î.S. „Poșta Moldovei” cu reprezentanții API, marți, 16 noiembrie curent.

Reprezentanții Î.S. „Poșta Moldovei” susțin că a fost stabilit un plan de promovare activă a serviciului de abonare și vânzare cu amănuntul a publicațiilor periodice.

„Eforturile administrației și ale salariaților, inclusiv ale celor din teritoriu, sunt conjugate pe promovarea serviciului și creșterea calității acestuia”.

Totodată, potrivit Î.S. „Poșta Moldovei”, a fost creat un nou instrument care are drept scop facilitarea în perfectarea unui abonament. Astfel, începând cu 17 noiembrie, va fi lansată Campania de abonare la edițiile periodice.