Principală  —  IMPORTANTE   —   Încă un medic a fost…

Încă un medic a fost răpus de Covid-19: „Și-a dedicat 49 de ani din viață Serviciului de Sănătate Publică”. Anunțul făcut de ANSP

Încă un medic a pierdut lupta pentru viață din cauza complicațiilor cauzate de infecția cu noul coronavirus. Este vorba despre Maria Botnariuc, în vârsă de 72 de ani, care activa ca dezinfecționist în Secția controlul bolilor transmisibile și managementul urgențelor de sănătate publică din cadrul Centrului de Sănătate Publică Hîncești.

Anunțul despre decesul medicului a fost făcut de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, printr-un comunicat de presa plasat pe site-ul instituției.

„Cu profund regret, colectivul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică exprimă sincere condoleanțe și compasiune familiei, rudelor și prietenilor, în legătură cu trecerea în neființă a Dnei Maria Botnariuc, dezinfecționist în Secția controlul bolilor transmisibile și managementul urgențelor de sănătate publică din cadrul Centrului de Sănătate Publică Hîncești, din cauza complicațiilor provocate de infecția COVID-19.

Dna Maria Botnariuc s-a născut în anul 1948.

Și-a dedicat 49 de ani din viață Serviciului de Sănătate Publică, activând în cadrul CSP Hîncești din anul 1971.

Doamna Maria Botnariuc va rămâne în memoria noastră drept o colegă prietenoasă, cu o deosebită bunătate și înțelepciune, responsabilă și o adevărată profesionistă. Dumnezeu să o odihnească în pace”, se menționează în nota ANSP.

Până acum, 42 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

De la debutul pandemiei de Covid-19, în R Moldova au fost confirmate 68 791 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. 49 702 persoane s-au tratat, iar 1 630 au decedat.