Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În vizită la Alexei Eremciuc,…

În vizită la Alexei Eremciuc, veteranul în vârstă de 100 de ani. „Datoria noastră este să păstrăm pacea pentru care bunicii și străbunicii noștri au luptat și să asigurăm un viitor mai bun generațiilor viitoare”

Sursa foto: gov.md

De Ziua Europei, veteranul Alexei Eremciuc, din satul Grigorăuca, raionul Sângerei, a fost vizitat de prim-ministrul Dorin Recean. Alexei Eremciuc are 100 de ani și este unicul veteran rămas în viață din raionul Sângerei.

Șeful Guvernului i-a mulțumit lui Alexei Eremciuc pentru curaj și patriotism, urându-i sănătate și putere. Veteranul, tată a șase copii, „este un exemplu atât pentru familia sa, cât și pentru foarte mulți oameni din Republica Moldova”. 

Sursa foto: gov.md

„Veteranii noștri poartă și acum în amintiri ororile războiului și durerea provocată de el. Datoria noastră este să păstrăm pacea pentru care bunicii și străbunicii noștri au luptat și să asigurăm un viitor mai bun generațiilor viitoare”, a menționat premierul Dorin Recean. 

Potrivit șefului Executivului, Ziua Victoriei împotriva nazismului și a comemorării eroilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial reprezintă o ocazie de a onora curajul și sacrificiul veteranilor, dar și un moment în care să vorbim despre pace și ororile oricărui război. 

În prezent, în Republica Moldova sunt 37 de veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial.