Principală  —  IMPORTANTE   —   În municipiul Chișinău se atestă…

În municipiul Chișinău se atestă cea mai înaltă incidență de COVID-19 din R. Moldova. Săptămâna aceasta, CNESP se va întruni în ședință

Imagine-simbol

În perioada 18 – 24 iulie, a fost înregistrată o creștere a ratei de incidență, în majoritatea raioanelor și municipiilor din țară. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății (MS), cea mai înaltă incidență se atestă în municipiul Chișinău și în alte 19 localități. În acestea nu au fost însă instituite coduri de alertă epidemiologică.

În prezent, pentru municipiul Chișinău se atestă o incidență de 350 de cazuri la 100 000 populație.

Autoritățile din sănătate susțin că, pentru săptămâna aceasta este planificată o ședință a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), în cadrul căreia membrii Comisiei se vor pronunța cu privire la măsurile de prevenire și control a infecției COVID-19.

Sursa foto: ANSP

În ultimele șapte zile, conform datelor prezentate de Ministerul Sănătății (MS), în R. Moldova au fost confirmate 5 793 de cazuri de infecție cu noul coronavirus și 16 decese, fiind efectuate 29 359 de teste.

În perioada 18 iulie – 24 iulie, MS a anunțat că au fost administrate 3 218 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Astfel, 746 de persoane au fost vaccinate cu prima doză de vaccin, 356 cu a doua doză de vaccin, iar cu doza booster – 2 116 de persoane.

În prezent, 1 067 376 de oameni sunt vaccinați cu schema completă.

Pe 13 iulie, masca de protecție a devenit obligatorie în instituțiile medico-sanitare de toate categoriile din municipiul Chișinău. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică Chișinău (CESP), în contextul creșterii cazurilor de infectare cu COVID-19.

De asemenea, autoritățile din sănătate ale capitalei au recomandat cetățenilor purtarea măștilor de protecție în transportul public și spațiile publice închise aglomerate. Totodată, potrivit decizie CESP Chișinău, urmează să fie activate gradual spitalele cu profil COVID-19.