Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În Chișinău, magnitudinea cutremurului de…

În Chișinău, magnitudinea cutremurului de noaptea trecută a fost de 4 grade?

„La ora 01:20:56 în zona epicentrală Vrancea a avut loc cutremur de pământ resimțit și în Chișinău. Conform determinărilor preliminare magnitudinea 5.5, focarul fiind la adâncimea de 83 km. În mun. Chișinău intensitatea a fost de cca 4 baluri”, anunță  Institutul de Geologie și Seismologie al Academiei de Științe a Moldovei, într-un comunicat de presă. 

Un cutremur de intensitate medie s-a produs în această noapte, la ora 01.22, fiind resimțit destul de puternic și în R. Moldova. Institutul Naţional de Fizică a Pământului (INFP) din România a revizuit cutremurul produs la ora 1.20 în zona Vrancea, de la 5,3 la o magnitudine de 5,4 pe scara Richter şi o adâncime de 97 de km. 

Cutremurul s-a produs în zona Vrancea la o adâncime de 97 de km şi a fost resimţit în mai multe judeţe din Sud-Est şi în Capitală, anunță mediafax.ro. Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că seismul produs în noaptea de marţi spre miercuri în Vrancea a fost resimţit în Ucraina, Moldova, Bulgaria şi în vestul Turciei.

„Cutremurul s-a simţit în Ucraina, Moldova, Bulgaria şi în vestul Turciei. (…) Nu au fost replici. Sunt posibile, dar vor fi mici, de 2, 3, maxim 4 grade. De obicei, la astea mici nu apar, este vorba totuşi de un cutremur mic”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Diaconescu.

„Deocamdată, nu sunt raportate pagube”, a anunțat pe o rețea de socializare primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă. După producerea seismului, mai mulți oameni au ieșit în curțile blocurilor în care locuiesc, de teama unor replici.