Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În capitală vor fi organizate…

În capitală vor fi organizate târguri pascale și câteva evenimente culturale

Primăria Chișinău anunță că va organiza în perioada 8 – 24 aprilie, între orele 07:00-19:00, târguri tradiționale cu prilejul sărbătorilor pascale. Potrivit autorităților municipale, ediția din acest an va reuni producători locali care vor pune la dispoziția cumpărătorilor pască, cozonaci, ouă vopsite și alte produse alimentare, cadouri și decorațiuni specifice sărbătorilor luminate.

De asemenea, în preajma Sărbătorilor de Paște, în capitală vor fi organizate un șir de evenimente tematice. O expoziție cu tematică pascală va fi vernisată pe 8 aprilie, la sediul Preturii sectorului Râșcani.

Tot sâmbătă, 8 aprilie, în scuarul „Feciorii Patriei – Sfântă Amintire” din strada M. Costin, va fi organizat un spectacol muzical, iar pe 13 aprilie 2023, în aceiași locație, va avea loc Festivalul cântecului Pascal „Lăudați pe Domnul”.

Festivalul municipal de cântec popular pascal „Pentru tine, Doamne”, ediția a XXIV-A, va avea loc în incinta Preturii sectorului Botanica și la Biserica „Sfântul Dumitru”, pe 11 și 13 aprilie 2023.

În 2023 Paștele Ortodox va fi sărbătorit în duminica de 16 aprilie, iar Paștele Blajinilor va fi marcat după o săptămână de la sărbătoarea Învierii.