Principală  —  IMPORTANTE   —   IGP face apel la Primăria…

IGP face apel la Primăria mun. Chișinău să dea curs implementării recomandărilor incluse în cele 136 de prescripții și 23 de sesizări privind problemele care duc la blocarea traficului rutier și punerea în pericol a cetățenilor

Sursa foto: Iv Ceban/Facebook

Inspectoratul General al Poliției (IGP) face apel la Primăria mun. Chișinău să dea curs implementării recomandărilor incluse în cele 136 de prescripții și 23 de sesizări privind corecțiile de trafic, organizarea circulației rutiere, securizarea trecerilor pentru pietoni, iluminatul stradal, defrișarea arborilor pentru asigurarea vizibilității indicatoarelor rutiere, optimizarea regimului de lucru al semafoarelor, reparația drumurilor și remedierea altor probleme de infrastructură rutieră care duc la blocarea traficului rutier și punerea în pericol a cetățenilor.

De asemenea, IGP solicită Primăriei mun. Chișinău „conformarea exercitării competențelor pe liniile de activitate, pornind de la reglementările cadrului legal, astfel încât fiecare autoritate să-și realizeze sarcinile corespunzător”.

„Atenționăm că este inacceptabilă antrenarea Poliției în polemici ce depășesc caracterul operațional al activității, inclusiv condiționarea colaborării și comunicării pe subiectele sensibile pentru cetățeni”.

IGP insistă asupra revenirii la practica includerii pe ordinea de zi a ședințelor operative săptămânale ale Primăriei mun. Chișinău a subiectelor prezentate de către Direcția de Poliție a mun. Chișinău.

IGP face apel la factorii de decizie ai Primăriei să dea curs implementării acțiunilor incluse într-un proiect întocmit anterior, în care sunt prevăzute măsuri urgente de rezolvare a problemelor de siguranță a cetățenilor și confortului acestora.

„Din moment ce nu au fost transmise propuneri de modificare, solicităm întreprinderea imediată a măsurilor”.

CITIȚI ȘI: