Principală  —  IMPORTANTE   —   Primarul Ion Ceban spune că…

Primarul Ion Ceban spune că se va solicita „ca atunci când sunt diverse delegații, traficul să nu fie stopat nicicum, sub nicio formă”

Autoritățile municipale vor solicita ca traficul rutier din capitală să nu fie stopat, inclusiv în perioada când la Chișinău vor veni diverse delegații. Anunțul a fost făcut miercuri, 15 decembrie, de către primarul general al capitalei.

Totodată, Ceban acuză că „tot centrul și întreg orașul este o parcare imensă” și afirmă că Primăria municipiului Chișinău urmează să pregătească o „metodologie a parcărilor în zona Centru”.

„Se poate trece pe benzile dedicate fără a mai bloca intersecțiile. În continuare, Primăria Chișinău pregătește: acea metodologie a parcărilor în zona Centru; construcția parcărilor de captură, la una deja se lucrează; vom vedea acele proiecte realizate de UTM cu parcarea multietajată și vom realiza și în alte locații; în preajma tuturor obiectivelor noi sunt create locuri de parcare. Vom continua să creăm benzi dedicate pentru transportul public.Mai multe străzi și trotuare sunt în reparație, care la fel duc la aceste ambuteiaje. Nu putem repara altfel, dar aceste intervenții sunt necesare pentru confortul tuturor. Noi spunem că nu sunt locuri de parcare, dar tot centrul și întreg orașul este o parcare imensă. Vom lucra în continuare și la acest aspect ce ține de obligațiunile municipalității”, a spus Ceban.

În context, primarul Ion Ceban menționează faptul că autoritățile municipale vor solicita poliției aplicarea amenzilor pentru parcări ilegale, acolo unde sunt semnele „parcare interzisă”, instalate de Primărie.

„Amenzi pentru acei șoferi care parchează în trei rânduri, din varii motive și care blochează benzile de circulație; benzi reversibile create la necesitate, propunere făcută de Primărie. Cadrul legal modificat care ar veni să reglementeze cazurile de accidente în capitală; prezența polițiștilor în intersecții în orele de vârf. Referitor la Centura Chișinău, care este necesară, am declarat că suntem gata să intervenim cum putem, doar că municipalitatea nu dispune de toate competențele legale pentru a realiza acest obiectiv”, a declarat Ceban.

Potrivit primarului capitalei, recent, Direcția Transport a cerut, în cadrul unei ședințe, să nu se mai facă solicitări cu privire la cerințele din partea mai multor funcționari „de a avea undă verde pe străzile capitalei”, menționând că într-o singură zi au fost înregistrate 47 de astfel de înregistrări.