Principală  —  IMPORTANTE   —   Igor Talmazan revine la șefia…

Igor Talmazan revine la șefia Serviciului Vamal al R. Moldova

Igor Talmazan, secretarul general al Guvernului, și-a dat demisia. El a fost numit vineri, 17 februarie, de Guvern în funcția de director al Serviciului Vamal al R. Moldova, funcție pe care a mai deținut-o anterior.

„Se propune numirea lui Igor Talmazan în funcția de director al Serviciului Vamal din 20 februarie 2023. Domnul Talmazan este un specialist bine cunoscut în domeniul juridic, având și titlul de magistru în drept. Anterior a ocupat o serie de funcții, atât în sectorul public, cât și în sectorul privat (…)”, a declarat Veronica Sirețeanu, ministra Finanțelor.

Anterior, Igor Talmazan a activat în calitate de director al Serviciului Vamal din septembrie 2021 până în noiembrie 2022.

Igor Talmazan a fost deputat în Parlament, ales pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în cadrul alegerilor anticipate din vara anului 2021.

Anterior, Talmazan a fost șeful Cabinetului Preşedintelui Fracţiunii parlamentare PAS din Parlamentul precedent, iar înainte de asta a fost șeful Corpului de Control al prim-ministrului, în perioada în care funcția era deținută de Maia Sandu, fosta lideră a PAS. Talmazan a fost, anterior, consilier municipal și reprezentant al Partidului Liberal, inclusiv în funcția de viceministru al Mediului sau în cea de șef al Inspectoratului Ecologic de Stat. 

Igor Talmazan raportează, în declarația de avere și interese personale pentru 2021, un salariu total de 137 359 de lei pentru funcția de șef al Serviciului Vamal. De asemenea, pentru funcția de deputat acesta declară venituri, salariu şi alte forme de remunerare, de circa 138 047 de lei. Familia Talmazan declară și două automobile: Toyota Corolla , fabricat în 2005 și deținut din 2019, valoarea de piață a bunului fiind de 80 000 de lei, precum și o Kia Sportage, fabricată în 2014 și deținut din 2021, valoarea de piață a bunului fiind de 222 750 de lei.