Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Hramul Orașului Chișinău. Programul festiv…

Hramul Orașului Chișinău. Programul festiv anunțat de autoritățile municipale

Vineri, 14 octombrie, locuitorii și oaspeții capitalei sărbătoresc Hramul Orașului Chișinău. Prima mențiune documentară a Chișinăului ca localitate datează din 17 iulie 1436, astfel, Chișinăul a ajuns la 586 de ani. Cu această ocazie, autoritățile municipale au pregătit un program cultural-distractiv cu concerte, expoziții de pictură, târguri ale meșterilor populari și bucătărie tradițională. Responsabilii din cadrul Primăriei Chișinău au depus de dimineață flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. La Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” s-a început Liturghia de Hram.

Invitatul special al serii este Carla’s Dreams, care va evolua pe scena din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) de la ora 22:00 până la 23:00, potrivit primăriei capitalei.

„Astfel, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” vor fi amenajate târguri cu obiecte meșteșugărești și produse eco locale.

Totodată, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Vasile Alecsandri și Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni va fi zona cu bucate tradiționale și vinuri autohtone.

De Hramul Orașului, pe 14 și 15 octombrie, în centrul urbei vor pregăti bucate tradiționale peste 70 de cafenele și restaurante. Tot aici vor fi prezenți reprezentanții a 25 de vinării și peste 70 de producători autohtoni și meșteri populari”, anunță Primăria.

De asemenea, pe 14 octombrie, până la ora 22:00, în PMAN vor evolua Vali Boghean Band, Orchestra Fraţilor Advahov cu Zinaida Julea, Igor Cuciuc, Gabriel Nebunu și Fetele din Botoşani, „Zdob și Zdub”.

Programul de Hramul orașului Chișinău 14 – 15 octombrie 2022

În zilele de 14-15 octombrie 2022, itinerarele rutelor municipale de transport public care traversează centrul capitalei vor fi modificate, în legătură cu desfășurarea sărbătorii Hramul orașului Chișinău 2022. Detalii Aici.