Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Guvernul nu va renunța la…

Guvernul nu va renunța la majorarea prețului vinietei

Guvernul nu va ceda protestelor organizate de către proprietarii de automobile înmatriculate în afara ţării, nemulţumiţi de scumpirea vinietei. Decalarația a fost făcut de către Octavian Armaşu, ministrul Finanţelor, în cadrul emisiunii TV „Replica”.

„Taxa pentru vinieta de scurtă durată nu a fost majorată. Dar proprietarii de automobile înmatriculate în R. Moldova sunt puşi în condiţii inegale cu cei care deţin maşini înmatriculate în afara ţării, ultimii plătind impozite cu mult mai mici. De fapt, noi am făcut acest lucru nu atât pentru a mări defalcările la buget, cât pentru a-i determina pe şoferi să-şi înregistreze maşinile în R. Moldova”, a menționat Armașu.

Menționăm că șoferii cu maşini cu numere de înmatriculare străine au organizat mai multe acțiuni de protest, fiind nemulțumiți de majorarea vinietei de peste trei ori. O prevedere în acest sens este inclusă în legea cu privire la politica bugetar-fiscală și vamală pentru anul 2016.

Noile prețuri la vinietă urmează să intre în vigoare după ce proiectul de lege va fi votat de către deputații din Parlament.