Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Guvernul a aprobat instituirea unui…

Guvernul a aprobat instituirea unui nou moratoriu asupra acordării cetățeniei prin investiție până în 2021

Imagine-simbol

Cabinetul de miniștri a aprobat instituirea unui nou moratoriu asupra recepționării cererilor noi de dobândire a cetățeniei R. Moldova în baza Legii cetățeniei prin investiții. Moratoriul va fi valabil până la 1 ianuarie 2021 după ce va fi votat și de Parlament.

Conform proiectului ce urmează a fi transmis în Parlament, cererile privind dobândirea cetățeniei prin investiție depuse până la data intrării în vigoare a Legii nr.107/2019 pentru instituirea moratoriului vor fi examinate în modul stabilit de Guvern, iar termenul contractelor de prestare a serviciilor publice de elaborare, implementare şi promovare internaţională a Programului de dobândire a cetăţeniei prin investiţie pentru Guvernul Republicii Moldova cu agenţii acreditaţi se va prelungi cu o perioadă egală perioadei moratoriului.

Moratoriul va fi prelungit pentru examinarea acestei Legi și pentru luarea unei decizii finale cu privire la Programul de dobândire a cetățeniei din investiții.

Primul moratoriu de patru luni a intrat prima dată în vigoare la 23 august 2019, fiind ulterior prelungit până la 20 februarie.

În luna iunie, deputații ACUM și PSRM au votat abrogarea legii cetățeniei prin investiție doar în prima lectură.