Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Graficul de lucru al instituțiilor…

Graficul de lucru al instituțiilor medicale în perioada sărbătorilor de Paști

Medicul Svetlana Martalog examinează un pacient privind aptitudinea de donare a acestuia

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat Graficul de lucru al instituțiilor medicale, în zilele sărbătorilor de Paști.

Astfel, în zilele de 28, 29, 30 aprilie și de 1 , 5, 6, 9 și 10 mai 2019, toate instituțiile vor activa în regim obișnuit. Administrația fiecărei instituții va nominaliza personal de gardă și persoane responsabile din cadrul managementului instituțional, prin grafic de lucru complementar.

Totodată, vor fi asigurate rezervele necesare de medicamente, consumabile, produse alimentare și petrolifere pentru activitatea neîntreruptă a instituțiilor medicale în zilele menționate.

Agenția Națională de Sănătate Publică va asigura supravegherea respectării regimului sanitaro-epidemic a obiectivelor publice, cu risc sporit de intoxicații și maladii toxico-alimentare în perioada respectivă. La fel, va efectua măsuri de profilaxie a izbucnirilor de boli infecțioase. 

Centrul Național de Transfuzie a Sângelui va asigura instituțiile medico-sanitare cu produse sanguine, iar Centrul de Medicină Legală va acorda asistența medico-legală în regim obișnuit.

Ordinul semnat de Minister poate fi vizualizat AICI.