Funcţionarii din primăria Chişinău ar putea să nu mai activeze în cadrul actualului edificiu

Din 2020, funcţionarii din primăria Chişinău ar putea să nu mai activeze în cadrul actualului edificiu, aflat în centrul capitalei. Propunerea a fost făcut astăzi, 18 noiembrie, în cadrul ședinței operative a Primăriei Chișinău.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a propus ca actualul edificiu să fie transformat într-un muzeu al științei pentru copii sau în alt obiectiv cultural. În acest sens, a solicitat Direcției Finanțe să planifice resurse financiare pentru restaurarea clădirii Primăriei Chișinău.

„Vom pleca din această clădire cât mai curând posibil. Facem un apel către toţi oamenii care au spaţii. Va fi un nou format unde vom sta cot la cot cu camere de luat vederi, ca oamenii să vadă ce facem noi în fiecare zi. (…) Una din idei ar fi ca să lăsăm aici sala de protocol şi biroul primarului pentru tradiţie. De exemplu, această clădire să o tranformăm în muzeu de ştiinţă pentru copii”, a susţinut Ceban.

Clădirea primăriei municipiului Chișinău este un monument de arhitectură și istorie care a fost introdusă în registrul monumentelor de istorie și cultură a municipiului Chișinău la inițiativa Academiei de Științe.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *