Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO. VIDEO/ „Dreptate pentru Dumitru”.…

FOTO. VIDEO „Dreptate pentru Dumitru”. Rudele tânărului omorât în bataie la Costești protestează la IP Ialoveni

Rudele tânărului omorât în bătaie la Costești proteastează în aceste momente la Inspectoratul de Poliție din Ialoveni. Aceștia consideră că acest caz nu este investigat suficient și cer de la toate instituțiile responsabile să cerceteze acest caz pentru a face dreptate.

Vrem ca acest caz să fie elucidat, să nu fie mușamalizat. Vrem să fie pornită o achetă de serviciu. Suntem revoltați pentru toate cazurile în care nu s-a făcut dreptate. Nimeni nu răspunde. Sunt multe cazuri de omor în R. Moldova, susține o protestară.

La protest participă și alți locuitori ai satului Costești.

Participanții la prostest spun că nu au avut cu ce veni din Costești la Ialoveni. Potrivit acestora, Vasile Postica, șeful sectorului de poliție Costești ar fi dat ordin ca transportul public din Costești să nu circule pentru ca oamenii să nu poată veni la protest.

Oamenii poartă pancarte pe care este scris: „Vrem dreptate”, „Dreptate pentru Dumitru”.

Dumitru Jomir, tânărul de 21 de ani, bătut cu cruzime în noaptea de anul nou de câțiva consăteni și care a decedat la spital duminică, 5 ianuarie, a fost înmormântat sâmbătă 10.00 în satul Costești, raionul Ialoveni.

Anterior, ZdG a discutat cu rudele lui Dumitru Jomir oferind detalii cutremurătoare despre viața plină de greutăți pe care Dumitru a trăit-o până acum, dar și despre modul barbar în care viața sa a luat sfârșit.

Simion Midoni (21 de ani), principalul suspect în cazul morții lui Dumitru Jomir, tânărul omorât în bătaie la Costești, nu se află la primul conflict cu legea. În perioada 2017 – 2019, pe numele acestuia au fost pornite șase dosare penale pentru furt și huliganism, în unul dintre ele fiind condamnat la 6 luni de închisoare. Tânărul, pe numele căruia a fost aplicată măsura de arest preventiv după crima de la Costești, provine dintr-o familie care s-a mai aflat în vizorul organelor de drept. Tatăl acestuia a fost condamnat, în 2018, la 8 ani de închisoare pentru că și-a omorât soția.