Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Un băiat de 18…

FOTO Un băiat de 18 ani s-a dat drept persoană cu dizabilități fizice și cerșea la Cahul. Când a ajuns în fața Inspectoratului de Poliție a luat scaunul cu rotile în mâini și a urcat singur pe scări

Un băiat, în vârstă de 18 ani, căutat de angajații Inspectoratului de Poliție Buiucani, fiind suspectat de săvârșirea mai multor infracțiuni, a fost găsit prin piața din municipiul Cahul în timp ce cerșea și se dădea drept persoană cu dizabilități fizice deplasându-se cu ajutorul unui scaun cu rotile.

Polițiștii din Cahul, fiind antrenați la monitorizarea respectării măsurilor de siguranță privind prevenirea răspândirii cu COVID -19, l-a rugat pe tânăr să-i însoțească la Inspectoratul de Poliție.

Acesta a fost luat cu mașina de serviciu în scaunul cu rotile. Ajunși la inspectorat, tânărul s-a ridicat pe propriile picioare, a luat scaunul în mâini și s-a urcat pe scări.

Bărbatul s-a dovedit a fi originar din satul Vulcănești, raionul Nisporeni. Mai mult, acesta este dat în căutare de angajații Inspectoratului de Poliție Buiucani, fiind suspectat de săvârșirea mai multor infracțiuni.

La moment acesta se află în custodia polițiștilor de la IP Buiucani.

Polițiștii au făcut un apel către cetățenii: Nu dați bani la cerșetori, altfel îi încurajați să rămână în stradă.

Anul trecut, Ziarul de Gardă a relizat o investigație „Cerșetori fără mască” prin care a demascat mai mulți cerșetori care simulau probleme grave de sănătate pe străzile Chișinăului pentru a obține mila trecătorilor. Unii se deplasau greu, folosind cârje sau mergând cu picioarele strâmbe. Alții își afișau ostentativ protezele false sau chiar foloseau scaune cu rotile deși, în realitate, nu aveau nicio problemă locomotorie.